Je tuin en interieur hondvriendelijk inrichten doe je zo

Omdat je nieuwe huisgenoot zich in je gezin zo vlug mogelijk zou thuis voelen, is het belangrijk om zowel je huis als je tuin hondvriendelijk in te richten. Een hond verblijven graag in de tuin en voelt zich vooral in zijn element als hij ongestoord kan graven, rennen en ravotten. Is je tuin daartegen bestand? Is dat niet het geval, dan kun je met enkele kleine aanpassingen je tuin hondvriendelijk maken.

Geschikte schuilplaats

Je hond vraagt in de eerste plaats een geschikte schuilplaats. Zo voelt hij zich nauw betrokken bij het buitenleven in je tuin. Met een vertrouwde schuilplaats wordt je hond rustiger en graaft hij minder putten. Een hok dat je hond tegen alle weersomstandigheden beschermt, is een goed idee. En je moet zeker geen handige Harry zijn om zelf een hondenhok te bouwen. Online of met een bezoekje aan een doe het zelf zaak of aan een gespecialiseerde dierenwinkel krijg je genoeg inspiratie.

Voldoende plaats

Je hond vraagt ook voldoende plaats om te spelen en om zijn conditie te onderhouden. Bloemen, struiken en planten voorzie je best aan de zijkanten. Hou zeker rekening met de meest giftige bloemen en planten voor hond en kat zoals de rododendron, gouden regen, vingerhoedskruid, oleander, kerstroos, taxus en buxus, maretak, lelie, meiklokje, narcis en de blauwe regen. Een grasmat weet je hond zeker naar waarde te schatten. Je kinderen zullen dat zeker ook best weten te appreciëren. Je beschikt over een voldoende grote keuze aan grassoorten die bestand zijn tegen speelse honden en actieve kinderen. In het na- of het voorjaar bijzaaien is geen enkel probleem en zo blijven je aanplantingen onaangeroerd. Een hond houdt dus van graven. Zorg voor een plaatsje waar hij dat ongestoord kan doen zonder daarbij je tuin om te woelen. Dat kan makkelijk met het plaatsen van een afgeschermde zandbak zodat je kinderen er niet aan kunnen.

Uitzicht

Ook de ligging van je tuin is belangrijk voor je hond. Grenst die aan een drukke weg met veel verkeer, wandelaars en fietsers? Plaats dan een afsluiting of heg, zodat je hond niet om de haverklap wordt gestoord. Een hond is van nature uit een nieuwsgierig baasje.

Je woning aanpassen

Ook je woning vraagt enkele aanpassingen. Zorg zeker voor een aangepaste slaapplaats. Een luik voor hond of kat is best handig. Heb je een houten vloer in huis? Die is erg gevoelig aan krassen. Je kunt hem best beschermen met een decoratief tapijt. Een uitstekend verblijf waar je hond zich tijdig kan terugtrekken is een hondenmand of een bench. Koop ze groot genoeg. Met eigentijds steigerhout maak je makkelijk zelf een mooie hondenmand die bij je interieur past en je niets kost. Met een hond in huis heb je beslist ook een goede stofzuiger nodig. Zorg voor een model met een hoge zuigkracht. Hoe hoger zijn zuigkracht hoe makkelijker haren worden opgezogen. Ga nooit voor een stofzuiger met een vermogen van minder dan 1600 watt. Met de juiste reinigingsproducten kun je mogelijke ‘ongelukjes’ makkelijk oplossen en schade aan je vloerbedekking, salon of meubels voorkomen. Zorg er ook voor dat je niet alleen een vlekken- maar ook een geurverwijderaar steeds binnen handbereik hebt. Maar ook de bekleding van je zetels van je zitbank(en) vragen de nodige bescherming. Leder is gevoelig aan krassen en zeker aan de scherpe nagels van je huisgenoot. Met huisdieren in huis is microfiber een uitstekende keuze. Deze kunststof vraagt weinig of geen onderhoud, is duurzaam en blijft veel langer mooi. Als je met dit alles rekening houdt, zal je hond zich vlug thuis voelen, en zul je beiden veel plezier beleven zonder met al teveel schade te moeten rekening houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *