Drie redenen waarom je altijd je dierenverzekering moet vergelijken

Waarom is het nodig om een dierenverzekering te vergelijken? Nou… niemand kan je zo goed troosten als je eigen hond. Er is geen persoon op deze wereld die zo schattig naar je kan kijken als je lieve kat. Voor veel mensen is de liefde voor een huisdier onvoorwaardelijk. En eigenlijk is het niet meer dan normaal dat je de gezondheidsrisico’s voor het beestje waar je zo veel van houdt probeert te beperken. Daarom is het erg belangrijk om voor je huisdieren een dierenverzekering af te sluiten. Het liefste wil je dat zo voordelig mogelijk doen. Er zijn veel aanbieders van verzekeringen op de markt. Vergelijken is noodzakelijk. En wel om de volgende drie redenen.

De dekking kan verschillen


Bij de ene verzekeringsmaatschappij krijg je meer waar voor je geld dan bij de ander. Onder de basisdekking vallen meestal onder meer de kosten van het plaatsen van een identificatiechip, kosten voor een consult bij de dierenarts, het gebruik van een dierenambulance en kosten voor het plaatsen van een advertentie bij vermissing. Deze basiskosten worden bij een goedkope verzekering slechts gedeeltelijk of tot een vastgesteld maximumbedrag vergoed. Let bij het afsluiten van een verzekering goed op wat wel en niet gedekt wordt. Op dit punt is het belangrijk om verschillende dierenverzekeringen te vergelijken.

De leeftijd van het dier is van invloed op het maandelijkse premiebedrag


Omdat een huisdier op hogere leeftijd meer risico loopt op ziektes, is het maandelijks bedrag dat je voor jouw huisdierverzekering betaalt hoger naarmate het beestje ouder wordt. Ook het ras van een kat of hond heeft invloed op de premie. Bepaalde raskatten hebben bijvoorbeeld meer kans op erfelijke ziektes en een groter risico om vermist te raken of gestolen te worden.

Het is belangrijk om het eigen risico per dierenverzekering te vergelijken


De kosten voor een dierenverzekering zijn opgebouwd uit twee factoren. Allereerst heb je natuurlijk het maandelijkse premiebedrag. Daarnaast heb je ook een eigen risico. De hoogte van dit eigen risico en het soort eigen risico (een vast bedrag per nota of een percentage van een nota) verschilt per verzekeraar. Het is daarom belangrijk om de dierenverzekering te vergelijken. Houd ook goed in gaten dat er bij vrijwel alle verzekeringen sprake is van een maximaal bedrag dat jaarlijks wordt vergoed. Dit maximale bedrag ligt over het algemeen tussen de 2500 en 5000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *