Zorgen voor een zieke hond

Er komt veel liefde kijken bij het hebben van een hond. Je kunt spelen met je hond, knuffelen, en de hele familie zal er veel plezier van beleven. Maar een hond is natuurlijk ook een verantwoordelijkheid. Een hond zal ook op z’n oude dag zorg nodig hebben en veel mensen vinden een hond dan plotseling maar een last. Maar een goede eigenaar zorgt ook goed voor een zieke of oude hond. Het is natuurlijk wel zo fijn als je altijd je best doet om je hond niet ziek te laten worden en daarnaast als dat wel gebeurt de hond op een dergelijke manier te behandelen dat het voor de hond en de eigenaar zo makkelijk en comfortabel mogelijk is.

Symptomen herkennen

In dit artikel bespreken we een aantal tips om voor je zieke hond te zorgen. Natuurlijk verschillen de ziektes, symptomen en dus ook behandelingen die een hond zal krijgen. Desondanks probeer ik een aantal algemene tips te bespreken waar je je kunt houden in de behandeling van je hond. Het eerste wat belangrijk is om te doen is om symptomen te herkennen die aangeven dat je hond ziek is.

Een handige manier om dit goed te kunnen doen is om een notitieboek bij te houden van hoe je hond zich dagelijks gedraagt en wat zijn gewoonten zijn. Op deze manier zul je herkennen wanneer je hond zich anders gedraagt dan normaal en sneller herkennen dat de hond ziek is. Niet elke keer als een hond zich niet lekker voelt of ziektesymptomen vertoond is het nodig meteen een dierenarts in te schakelen. Desondanks zijn er wel degelijk symptomen die meteen medische aandacht nodig hebben. Wanneer je hond veel bloed, bewusteloos is, niet ophoud met overgeven of diarree heeft, is het belangrijk meteen een dierenarts in te schakelen.  

Geen eten geven bij overgeven

Wanneer je hond last heeft van overgeven of diarree is het verstandig om de hond een tijdje geen eten te geven zodat zijn maag tot rust kan komen. In het geval van oudere honden en puppy’s kun je tot 24 uur eten weerhouden. Let er ook op of je hond allergieën heeft. Een hond met allergieën kan er baat bij hebben om een speciale voeding te gebruiken zoals Royal Canin. Dit hondenvoer is speciaal ontworpen om honden met allergieën te helpen en is ook nog eens goed voor de tanden. Op deze manier houd je je hond gezond, spelend en gelukkig.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *