Waar je op moet letten bij een dierenverzekering

Waar je op moet letten bij een dierenverzekering

Een dierenverzekering lijkt erg veel op zorgverzekering voor mensen. Wanneer je huisdier behandeld wordt door een dierenarts dan kost dat geld. Als je een dierenverzekering hebt dan worden deze kosten gedeeltelijk of volledig vergoed. Welk gedeelte wordt vergoed is onder andere afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Elke aanbieder heeft andere vergoedingen tegenover een ander, vast bedrag. Wanneer je een dierenverzekering gaat vergelijken met een andere dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

De kosten van een dierenverzekering

Na het afsluiten van een dierenverzekering betaal je een bepaald bedrag per maand. Deze kosten liggen gelukkig wel een stuk lager dan die van een zorgverzekering voor mensen. Afhankelijk van het soort huisdier en de mate van dekking betaal je meestal tussen de 5 en de 50 euro. Bij een dierenverzekering zit ook een eigen risico. Dat bedrag ligt meestal tussen de 100 en 200 euro. De hoogte van dit bedrag hangt onder andere af van de maandelijkse premie die je moet betalen. Een dierenverzekering dekt ook niet standaard alle kosten nadat je het eigen risico betaald hebt. Sommigen vergoeden slechts 75 % van de gemaakt kosten. Er zijn gelukkig ook verzekeringen die wel gewoon alle kosten die je maakt dekken.

De behandelingen die gedekt worden

Niet elke dierenverzekering vergoedt dezelfde medische behandelingen. Over het algemeen worden wel altijd controles aan de dierenarts gedekt. Verder kun je er vanuit gaan dat medicijnen die in Nederland geregistreerd zijn ook door de verzekering betaald worden. Hetzelfde geldt voor de meeste medische behandelingen, opnames en operaties. Aan een dierenverzekering zit vaak wel een maximum bedrag per jaar gekoppeld. Dat is vooral erg vervelend wanneer je huisdier veel behandelingen en medicatie nodig heeft. Er zijn ook aanvullende dierverzekeringen. Daarmee kun je kosten vergoeden die geen deel uitmaken van het standaardpakket. Een aanvullend pakket voor vaccinaties is de meest populaire optie.

De diersoorten die verzekerd kunnen worden

In principe kunnen alle huisdieren verzekerd worden. Een verzekering voor honden en katten worden het vaakst afgesloten. En er zijn inderdaad verzekeraars die alleen pakketten hebben voor deze diersoorten. De ziektekosten voor deze twee diersoorten lopen vaak het hoogst op. Maar veel andere aanbieders verzekeren ook kleinere huisdieren zoals konijnen, cavia’s en vogels. Als je een erg exotisch huisdier hebt dan doe je er goed aan om contact op te nemen met een verzekeraar. Voor die dieren bestaat vaak namelijk geen standaardpakket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *