Onbezorgde dierendag dankzij een dierenverzekering

Het is dierendag en dat betekent dat jouw lieve hond, kat of ander huisdier vandaag extra in het zonnetje gezet mag worden! Ga lekker naar het bos, koop lekkere snoepjes of vertroetel je huisdier met een extra lange wandeling of een goede kroelsessie. Wat je ook gaat doen vandaag, jouw huisdier verdient het beste. Nu we het toch hebben over het beste voor je huisdier: heb je eigenlijk al nagedacht over het afsluiten van een dierenverzekering

Een dierenverzekering afsluiten: waarom

Mocht je nog geen dierenverzekering hebben, simpelweg omdat je niet weet waarom je een dierenverzekering zou moeten afsluiten? Dan is dit blog geschikt voor jou. Lees dus vooral nog even verder. 

Een dierenverzekering kan je zien als een zorgverzekering voor mensen. Als je naar de huisarts of de tandarts moet, krijg je deze afspraak (deels) vergoed. Maar goed ook, want de kosten voor een afspraak kunnen aardig oplopen. Zo ook bij dieren. Moet je hond gechipt worden, heeft je kat nog niet alle inentingen gehad of is het tijd voor een jaarlijkse controle? Dan kan je een rekening in je mail of brievenbus verwachten. Door een dierenverzekering af te sluiten, betaal je maandelijks een klein bedrag per maand. Ga je voor een jaarlijkse controle naar de dierenarts? Dan wordt dit (deels) vergoed en hoef je dus niet de volledige prijs voor de rekening te betalen! 

Voor wie is een dierenverzekering relevant?

Je zou denken dat een dierenverzekering voor iedereen relevant is. Voor jonge dieren is dit zeker het geval. Vooral omdat jonge honden en katten vaak nog bepaalde inentingen moeten krijgen. Die inentingen kunnen best hoog oplopen in kosten, dus dan is een dierenverzekering geen overbodige luxe. 
Een hondenverzekering afsluiten voor een oude hond is echter niet meer relevant of vaak niet eens mogelijk. Verzekeraars durven het risico niet meer te lopen om oude dieren te verzekeren omdat oude dieren sneller ziek worden en dus meer kosten met zich meebrengen. Zorg daarom dat je je huisdier op jonge leeftijd al verzekerd. Liever geen verzekering afsluiten? Zorg dan dat je elke maand een klein bedrag aan de kant zet. Mocht je hond of kat dan medicatie nodig hebben? Dan heb je in ieder geval een kleine spaarpot opgebouwd om de kosten te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *